НКРЕКП залишила тариф на передачу електроенергії на діючому рівні

НКРЕКП залишила тариф на передачу електроенергії «Укренерго» на діючому рівні 293,93 грн/МВт-год

НКРЕКП встановила тариф на передачу електроенергії мережами НЕК «Укренерго» з 1 квітня 2021р на діючому рівні — 293,93 грн/МВт-год, таке рішення було прийняте з урахуванням зниженого виробництва електроенергії з ВДЕ у порівнянні із Прогнозним балансом на 2021р та можливістю включення в Держбюджет 20% суми витрат на купівлю е/е з ВДЕ. Відповідне рішення було прийняте 10 березня на засіданні регулятора.

«Сьогодні ми прийшли до висновку і до рішення: ми залишаємо тариф на чинному рівні, тобто 293,93 грн/МВт-год. Основні чинники того, що вдалося і закласти витрати на кредити НЕК «Укренерго» і залишити тариф на поточному рівні – це ми бачимо курсові різниці і головне, що ми бачимо тенденцію на зменшений обсяг виробітку ВДЕ відносно Прогнозного балансу», — прокоментував рішення голова комісії Валерій Тарасюк.

Також Тарасюк закликав парламентарів та інших груп впливу долучитися до прийняття рішення щодо включення в Державний бюджет 20% суми витрат на купівлю е/е з ВДЕ. Без прийняття цього рішення, вважає Тарасюк, залишити тариф на передачу у другому півріччі 2021р буде не можливо.

«За нашими прогнозами, вже з третього кварталу нам, мабуть, не вдасться залишити тариф на поточному рівні, якщо ми всі разом не долучимося до активного застосовування цієї норми», — додав голова регулятора.