«Енергоатом» отримав 4,8 млрд грн чистого збитку за 2020р

ДП «НАЕК «Енергоатом» отримав 4,8 млрд грн чистого збитку як фінансовий результат роботи за 2020р, в той час як в 2019р фінансовий результат компанії склав 3,7 млрд чистого прибутку.

Про це 11 березня повідомила прес-служба держпідприємства.

«Чистий збиток НАЕК «Енергоатом» відображений у фінансовій звітності компанії на рівні 4,8 млрд грн. Він з’явився внаслідок факторів, що не залежать від державного підприємства», — йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби, чистий дохід компанії за 2020р склав 45,648 млрд грн, що на 7% менше за аналогічний показник 2019р (48,846 млрд грн).

В «Енергоатомі» назвали 5 факторів, які вплинули на фінансовий результат компанії, зокрема, витрати на курсову різницю при обслуговуванні валютних кредитів, примусове зменшення обсягів генерації за Прогнозним балансом Міненерго, збитки внаслідок механізму ПСО, заборгованість перед компанією в розмірі 22,6 млрд грн.

«Тобто операційно діяльність державного підприємства прибуткова, а чистий збиток на рівні 4,8 млрд грн пояснюється витратами Компанії на курсову різницю при обслуговуванні валютних кредитів, втратами від виконання ПСО та балансових обмежень, а також величезною дебіторською заборгованістю перед НАЕК «Енергоатом», — підсумувала прес-служба держпідприємства.

За словами прес-служби, «Енергоатом» планує завершити І квартал 2021р з чистим прибутком.

В «Енергоатомі» зазначили, що показник EBITDA за 2020р становить 13,3 млрд грн.